Kooperatívne nástroje pre videokonferencie

Kooperatívne nástroje pre videokonferencie
Nástroje na videokonferenciu a tímovú prácu menia spôsob, akým ľudia pracujú a pomáhajú pri spoločnej práci. Tieto aplikácie slúžia na zvýšenie produktivity a umožňujú tímom efektívnejšie spolupracovať aj na diaľku - dôležitá funkcia v súčasnosti, keď toľko z nás pracuje z domu a nie je priestor na to, stretnúť sa osobne.

Softvéry pre tímovú spoluprácu sú na vzostupe. Od komunikácie až po riadenie projektu ponúka technológia množstvo možností. Každý rok sa objavuje viac a viac online nástrojov na spoluprácu, zatiaľ čo tie súčasné neustále vylepšujú svoje vlastnosti a funkcie. 

Ako si vybrať?

Spoločnosti by si mali zvoliť softvér, ktorý vyhovuje ich individuálnym potrebám.

  • Uprednostňujte viac funkcií
    Niektoré nástroje ponúkajú vynikajúce služby, ale sú zamerané iba na jeden aspekt tímovej spolupráce. Zamyslite sa nad tým, aké efektívne v skutočnosti je. Je lepšie hľadať nástroj, ktorý je bohatý na funkcie a umožňuje ľuďom používať ho rôznymi spôsobmi.
  • Hľadajte jednoduché použitie
    Toto je samozrejme jedno z najdôležitejších kritérií. Ak služba funguje, ale zvykanie si vyžaduje veľa času, nepomôže tímom (najmä rýchlo sa rozvíjajúcim tímom). Vyskúšajte si rôzne nástroje a vyberte si ten najefektívnejší pre váš tím.
  • Venujte pozornosť ochrane osobných údajov
    Spolupráca s tímami neznamená, že všetky konverzácie a súbory by mali byť verejné. Niekedy budete chcieť, aby členovia tímu mali súkromné ​​konverzácie alebo pracovali na samostatných projektoch. Pred výberom služby si nezabudnite pozrieť možnosti ochrany osobných údajov.
  • Zvážte cloud
    Cloudová technológia má veľa výhod. Všetky informácie sú uložené online, takže každý môže byť na jednej stránke bez ohľadu na to, kde sa nachádza.
  • Integrácia a kompatibilita
    Integrácia je kľúčova. Hľadajte nástroje, ktoré sa dajú bezproblémovo integrovať do iných aplikácií alebo softvéru. Dôležitá je aj kompatibilita. Vaše nástroje by mali podporovať všetky typy súborov, ktoré váš tím bežne používa.

Komunikujte so svojím tímom

Komunikácia je základom efektívnej spolupráce. Ľudia nemôžu spolupracovať, ak nekomunikujú, preto potrebujete spoľahlivý komunikačný kanál. Od nástrojov pre okamžité správy až po videokonferenčné nástroje existuje veľa možností pre nástroje tímovej spolupráce:

1. Zoom
Zoom je platforma pre video a audio komunikáciu pre váš tím, či už prevádzkujete individuálne hovory alebo v rámci celej spoločnosti. Zoom poskytuje skvelý obraz a zvuk. Existuje bezplatná, ale aj platená verzia. 

2. GoToMeeting
GoToMeeting je softvér pre videokonferencie online, ktorý používateľom umožňuje plánovať stretnutia a zdieľať obrazovky. Je to jeden z najpopulárnejších video nástrojov s miliónmi používateľov.

3. Slack
Slack je populárna a dobre prepracovaná platforma, ktorá ponúka okamžité správy, prenos súborov a výkonné vyhľadávanie správ. Má veľa funkcií a desiatky integrácií s inými nástrojmi, ako sú Trello a Intercom.

4. WebEx
WebEx spoločnosti Cisco poskytuje prispôsobené videokonferenčné miestnosti, kde môžu používatelia usporiadať schôdzky a pripojiť sa k nim. Ľudia môžu WebEx používať na tímovú spoluprácu, webové semináre, školenia a podporu zákazníkov.

5. Skype
Skype je priekopníkom v priemysle online hlasových hovorov a videohovorov a zahŕňa bezplatné a prémiové komunikačné služby pre individuálne, ale aj tímové použitie. Skype for Business je poskytuje funkcie, ktoré pokrývajú správy, online stretnutia až s 250 ľuďmi.

Nástroje na správu projektov


6. Ásana

Jeden z najznámejších nástrojov na správu projektov, Asana umožňuje používateľom prideľovať úlohy iným členom, pridávať sledovateľov k projektom a monitorovať termíny. Slúži ako zoznam úloh alebo kalendár pre strategické plánovanie.

7. Dapulse
Dapulse je nástroj, ktorý vám pomáha komunikovať, stanovovať ciele a zadávať úlohy. Jeho veľká výhoda: má vynikajúci vizuálny dizajn, takže je ľahké ho pochopiť a pracovať s ním.

8. ProofHub
ProofHub je nástroj na správu práce, ktorý ponúka komplexnú sadu funkcií na riadenia projektu. Na tejto platforme môžete organizovať súbory, plánovať a monitorovať projekty, ale aj diskutovať s kolegami.

9. Redbooth
Táto platforma umožňuje používateľom plánovať a spolupracovať prostredníctvom mnohých funkcií od videokonferencií až po vytváranie Ganttových diagramov.

10. Trello
Trello má zaujímavé rozhranie, ktoré pripomína solitér (karty s úlohami môžete dokonca pretiahnuť cez stĺpce, rovnako ako by ste hrali karty). Je ľahké sa naučiť s nim pracovať a dobre funguje pri monitorovaní projektov a zadávaní úloh. 

Dizajnové nástroje


11. Mockplus
Je platforma produktového dizajnu, ktorá umožňuje produktovým tímom ľahko vytvárať projekty webových stránok alebo mobilných aplikácií.

12. Canva
Canva je jednoduchý nástroj na grafický dizajn, vďaka ktorému vyzerá vizuálny obsah slušne. Za pár minút môžete vytvoriť jedinečný dizajn a zdieľať ho so svojím tímom. Spolupráca s tímami je s canvou oveľa ľahšia. Vybrať si môžete s tisíc rozložení a taktiež je možné vytvoriť si vlastné šablóny.

13. Sketch

Aplikácia Sketch je zameraná hlavne na profesionálov v oblasti webdizajnu Ponúka prvotriednu presnosť pixelov, úpravy vektorov, predvoľby exportu, prototypy.

14. Adobe

Spoločnosť Adobe je "All-in-1 pre UX / UI, či už na navrhovanie webových stránok, mobilných aplikácií a ďalších. Adobe XD je určený pre Mac aj Windows a je súčasťou kreatívneho cloudu. Dizajnéri ho môžu prepojiť so svojimi obľúbenými nástrojmi, ako sú Dropbox a ďalšie.

15. InVision

InVision je komplexný softvér a veľmi užitočný softvér na spoluprácu pri navrhovaní používateľských rozhraní pre mobilné aplikácie a digitálne interaktívne produkty. 

Ďalšie nástroje a aplikácie

  • Google Docs
  • DropBox
  • Box
  • OneDrive
  • Evernote
  • Pocket
  • Kontentino
  • Later
  • Business Manager